VIP loža

Velikanska večina zagovornikov pravic istospolnih se sama sebi itak zdi intelektualno in moralno superiorna od zarukanih podeželskih konservativcev. Tok zgodovine je na njihovi strani.

Vsebinsko se jim sploh ni potrebno argumentirati, kaj šele poskusiti drugo stran razumeti. (Žiga Turk)

Jasno, da ni mogoče priti do soglasja. Ali vsaj poslušanja. Ali do minimalnega spoštovanja različno mislečih. (Vesna V. Godina)

Ne zanimajo me agresivni, pogosto žaljivi in vsebinsko votli argumenti radikalnih katoliških krogov, gorečih nasprotnikov pravic homoseksualcev ali odkritih homofobov. Ti ljudje delujejo odbijajoče. Toda kot bodoči očka postavljam na prvo mesto otroka in njegove pravice. Te s pravicami istospolnih parov do poroke nimajo prav nobene zveze. Če bi sprememba zakona ostala pri tem, potem sam ne bi niti pisnil. (Dejan Steinbuch)

Ne vem kako se bodo odločali Centri za socialno delo. Verjetno bodo omogočali posvojitve tudi istospolnim parom. (Matej T. Vatovec)

Super, istospolnim parom ste podelili pravico do poroke in (morda) tudi posvojitve. Zdaj pa poskrbite še za tradicionalni tip družine. (Marko Crnkovič)

Najprej je potrebno poudariti, da vprašanje ureditve socialnih in podobnih pravic homoseksualnih ni v nasprotju z ohranitvijo tradicionalnega pojmovanja družine in zakonske zveze. (‘Barbarossa‘)

Dalo bi se najti dikcijo, ki bi v celoti in enakopravno uredila položaj istospolnih skupnosti, pa ostala, za heteroseksualne pare, kompatibilna s tradicionalnim pojmovanjem zakonske zveze. (Žiga Turk)

Na nek najosnovnejši način sem vseeno bil razočaran nad neznosno aroganco današnjih oblastnikov, ki si drznejo razmišljati o redefiniciji nečesa tako osnovnega, kot je družina. (‘Bonald‘)

Ne vem od kod ideja, da bodo krščanski demokrati podprli redefinicijo klasične poroke? Kje na svetu ste to videli? (Tomaž Štih)

Jaz z večino kristjanov čisto super sobivam. Res pa, da mi praviloma ne skušajo predpisati svojih prepričanj. (Rok Novak)

Dialektično je sprememba zakona defacto “vsiljevanje drugim”, ohranjanje trenutnega pa “nevsiljevanje”. (Marko Dvornik)

Ker je Ustavno sodišče že samo uredilo pravice iz dedovanja, ne moremo govoriti o razlogu protiustavnega stanja. (Jože Bartolj)

Če DZ ne zavrne razpisa referenduma, tega ne more nihče več preprečiti; noben subjekt znotraj ali zunaj parlamenta kot tudi ne ustavno sodišče. (Igor Kaučič)

Dragi moji sledilci podporniki #zzzdr. Tale pritisk pač ne bo neki pretirano pomagal pri kakršnikoli odločitvi. Tak, da lahko nehate. Hvala. (Kamal Izidor Shaker)

Če ste užaljeni, ker nisem citiral ravno vaše izjave, imate možnost, da se bolje odrežete ponovno že čez en mesec.